12–16 maja

Drukuj jadłospis

JADŁOSPIS 12−16.05

PONIEDZIAŁEK 12.05


Śniadanie: bułka śniadaniowa z serem żółtym, rzodkiewka, rumianek 

Obiad: zupa barszcz biały, kopytka z okrasą z cebuli, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, kawa inka 

WTOREK 13.05


Śniadanie: chleb królewski z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny), ogórek zielony, herbata 

Obiad: krem warzywny z grzankami, kotlety pożarskie, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: kisiel, banan, biszkopty

ŚRODA 14.05


Śniadanie: chałka z nutellą (wyrób własny), gruszka, mleko 

Obiad: zupa brokułowa z kaszą kuskus, pulpety w sosie koperkowym, ryż, groszek z marchewką, sok tłoczony

Podwieczorek: chleb wiejski, pasta z wędliny (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata zielona 

CZWARTEK 15.05


Śniadanie: parówki, ketchup, chleb, mięta

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, leczo z warzywami, kasza perłowa, kompot

Podwieczorek: chleb królewski, pasta twarogowa (wyrób własny), marchewka w słupki, herbata z cytryną

PIĄTEK 16.05


Śniadanie: chleb baltazar, pasta z łososia (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, herbata 

Obiad: zupa neapolitanka z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: wafel przekładany, jabłko, lemoniada 

14–18 kwietnia

JADŁOSPIS 14−18.04. PONIEDZIAŁEK 14.04 Śniadanie: ciabata z twarożkiem z rzodkiewką, ogórek zielony, herbata zielona Obiad: zupa z zielonego groszku z ziemniakami, makaron penne z sosem pesto (własny wyrób) i pomidorkami, kompot Podwieczorek: chleb królewski z wędliną, papryka, …

07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04 Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka  WTOREK 08.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa …

31 marca – 04 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 31.03 Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot Podwieczorek: chleb baltonowski, …

07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04 Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka  WTOREK 08.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa …

31 marca – 04 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 31.03 Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot Podwieczorek: chleb baltonowski, …