30–04 lipca

JADŁOSPIS 30.06−04.07

PONIEDZIAŁEK 30.06


Śniadanie: kajzerka z serem żółtym, pomidor, rumianek 

Obiad: zupa z fasolki szparagowej, makaron razowy, pesto z suszonych pomidorów z pestkami słonecznika i parmezanem, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, ogórek zielony, kakao

WTOREK 01.07


Śniadanie: chleb baltazar z pastą twarogową z awokado (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, mięta

Obiad: krem ziemniaczany z grzankami, filet z indyka w sosie 4 sery, ryż brązowy, surówka z marchewki, kompot 

Podwieczorek: kisiel cytrynowy, ciasteczka winogron

ŚRODA 02.07


Śniadanie: rogalik maślany z twarożkiem (wyrób własny), bakalie, mleko 

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, kotlet z kurczaka, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej

Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, herbata owocowa

CZWARTEK 03.07


Śniadanie: jajecznica, ogórek zielony, chleb maślany 

Obiad: zupa kapuśniak, chili con carne, kasza kuskus, woda z pomarańczą, kompot 

Podwieczorek: chleb maślany, paprykarz (wyrób własny), ogórek zielony, rumianek 

PIĄTEK 04.07


Śniadanie: chleb królewski, pasta szpinakowa (wyrób własny), kalarepa, rumianek 

Obiad: zupa truskawkowa, ryba panierowana z sosem koperkowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek: ciasto z borówkami, arbuz, lemoniada