22–26 kwietnia

Drukuj jadłospis

PONIEDZIAŁEK 22.04

Śniadanie: bułka śniadaniowa z serem żółtym, ogórek zielony, melisa

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa,  kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, pasta czosnkowa (wyrób własny), papryka,  herbata owocowa

WTOREK 23.04

Śniadanie: chleb maślany, parówki, pomidor, ketchup,  herbata z cytryną

Obiad: zupa botwinkowa, filet pieczony z kurczaka w sosie warzywnym, kasza bulgur, kompot

Podwieczorek: sałatka owocowa, chrupki kukurydziane, mięta 

ŚRODA 24.04

Śniadanie: bułka wrocławska z nuttelą (wyrób własny), jabłko, kawa inka

Obiad: krem z zielonego groszku z grzankami, kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z marchewki, sok tłoczony

Podwieczorek: chleb żytni, wędlina, rzodkiewka, herbata z cytryną

CZWARTEK 25.04

Śniadanie: serek wiejski, chleb barowy, pomidorki koktajlowe, herbata

Obiad: zupa pieczarkowa, chili con carne, ryż, surówka z kapusty pekińskiej,  kompot

Podwieczorek: ciasto z rabarbarem, winogrono, mięta

PIĄTEK 26.04

Śniadanie: chleb baltonowski, pasta z makreli (wyrób własny), pomidor, melisa

Obiad: rosół, pulpety rybne w sosie koperkowym, kalafior gotowany, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: sałatka jarzynowa, chleb kukurydziany, rumianek

 

15–19 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 15.04 Śniadanie: chleb mleczny, pasta tzatziki (wyrób własny), papryka, mięta Obiad: zupa z zielonego groszku, naleśniki z dżemem, polewa waniliowa,  kompot Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, ogórek zielony, rumianek WTOREK 16.04 Śniadanie: …

8–12 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 08.04 Śniadanie: kajzerka z serem żółtym, papryka, mięta Obiad: zupa krupnik, kluski lane, sos waniliowy, ananas, kompot Podwieczorek: chleb wiejski, rzodkiewka, rumianek WTOREK 09.04 Śniadanie: chleb barowy z pastą szpinakową (wyrób …

2–5 kwietnia

WTOREK 02.04 Śniadanie: kajzerka z wędliną, ogórek zielony, mięta Obiad: zupa koperkowa, kluski lane z sosem waniliowym, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: budyń, ciasteczka, jabłko  ŚRODA 03.04 Śniadanie: rogalik maślany z miodem, gruszka, kakao Obiad: …

25–29 marca

PONIEDZIAŁEK 25.03. Śniadanie : bułka śniadaniowa z serem żółtym, ogórek zielony, herbata z cytryną Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, kopytka z okrasą z cebuli, surówka z marchewki, kompot Podwieczorek: chleb rodzinny z pastą z wędliny (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, …

18–22 marca

PONIEDZIAŁEK 18.03. Śniadanie: kajzerka z serem żółtym, papryka, rumianek Obiad: zupa kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z serem, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, ogórek zielony, herbata z cytryną WTOREK 19.03. Śniadanie: chleb, serek Bieluch, rzodkiewka, …