09–13 czerwca

Drukuj jadłospis

PONIEDZIAŁEK 09.06


Śniadanie: kajzerka z żółtym serem, pomidor, bawarka

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, placki ziemniaczano-warzywne, sos jogurtowo-czosnkowy, kompot

Podwieczorek: chleb królewski, kabanosy, papryka, herbata zielona 

WTOREK 10.06


Śniadanie: kanapki z wędliną, ogórek zielony, kakao 

Obiad: zupa krupnik, filet pieczony w sosie bazyliowym, ryż, surówka z białej kapusty, kompot

Podwieczorek: mus, owocowy, chrupki kukurydziane, woda z pomarańczą

ŚRODA 11.06


Śniadanie: twarożek z owocami (wyrób własny), chałka, bakalie, mleko 

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, kotlety schabowe, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, pasta jajeczna (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, melisa 

CZWARTEK 12.06


Śniadanie: chleb maślany, pasta twarogowa z burakiem (wyrób własny), rumianek 

Obiad: zupa kartoflanka, kaszotto z indykiem i warzywami, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski, pasta z wędliny (wyrób własny), papryka, herbata 

PIĄTEK 13.06


Śniadanie: parówki, chleb, ketchup, ogórek zielony, herbata 

Obiad: krem z cukinii z grzankami, ryba smażona, ziemniaki, surówka szwedzka, kompot

Podwieczorek: ciasto z truskawką, arbuz, lemoniada 

12–16 maja

JADŁOSPIS 12−16.05 PONIEDZIAŁEK 12.05 Śniadanie: bułka śniadaniowa z serem żółtym, rzodkiewka, rumianek  Obiad: zupa barszcz biały, kopytka z okrasą z cebuli, surówka z kiszonej kapusty, kompot Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, kawa inka  WTOREK 13.05 Śniadanie: …

14–18 kwietnia

JADŁOSPIS 14−18.04. PONIEDZIAŁEK 14.04 Śniadanie: ciabata z twarożkiem z rzodkiewką, ogórek zielony, herbata zielona Obiad: zupa z zielonego groszku z ziemniakami, makaron penne z sosem pesto (własny wyrób) i pomidorkami, kompot Podwieczorek: chleb królewski z wędliną, papryka, …

07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04 Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka  WTOREK 08.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa …

31 marca – 04 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 31.03 Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot Podwieczorek: chleb baltonowski, …

07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04 Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka  WTOREK 08.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa …