29 września – 3 października

PONIEDZIAŁEK 29.09


Śniadanie: Pasta twarogowa z rzodkiewką, kajzerka, ogórek zielony, melisa

Zupa: zacierkowa z ziemniakami 

Drugie danie: ryż z sosem jogurtowym truskawkowo-malinowym, brzoskwinia, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, inka

WTOREK 30.09


Śniadanie: tosty z serem, ketchup, pomidor, rumianek

Zupa: krem ziemniaczany z grzankami 

Drugie danie: filety z indyka w sosie szpinakowym, makaron, kompot

Podwieczorek: budyń czekoladowy, herbatniki orkiszowe, jabłko

ŚRODA 01.10


Śniadanie: bułka z kruszonką, bakalie, mleko

Zupa: jarzynowa z ryżem 

Drugie danie: nuggetsy z kurczaka, sos majonezowy, ziemniaki, coleslaw, kompot

Podwieczorek: pasta twarogowa z oliwkami, chleb, ogórek zielony, mięta

CZWARTEK 02.10


Śniadanie: pasta z wędzonego łososia i jajek, chleb, papryka, herbata owocowa

Zupa: krupnik z ziemniakami 

Drugie danie: bitki wieprzowe w sosie, kasza bulgur, marchewka z groszkiem, kompot

Podwieczorek: smoothie z mango, pomarańczy, jabłka i brzoskwini, chrupki kukurydziane, gruszka

PIĄTEK 03.10


Śniadanie: kanapki z pasztetem, pomidorki koktajlowe, herbata zielona

Zupa: pomidorowa z makaronem 

Drugie danie: paluszki rybne w sezamie, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego, kompot

Podwieczorek: ciasto bananowe, śliwki, woda z pomarańczą