6–10 października

PONIEDZIAŁEK 6.10


Śniadanie: pasta z tuńczyka, pieczywo, ogórek zielony, herbata zielona

Zupa: kalafiorowa z ryżem Drugie danie: makaron z sosem waniliowym, ananas, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, kawa inka

WTOREK 7.10


Śniadanie: kanapki z pastą z awokado i jajek, pomidor, rumianek

Zupa: buraczkowa z ziemniakami Drugie danie: risotto z indyka z warzywami, kompot

Podwieczorek: koktajl bananowo-malinowy, chrupki kukurydziane, jabłko

ŚRODA 8.10


Śniadanie: rogalik maślany z dżemem, gruszka, mleko

Zupa: neapolitanka z makaronem Drugie danie: kotlet z piersi z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, sok

Podwieczorek: pasta twarogowa z bazylią i suszonymi pomidorami, papryka, chleb, herbata zielona

CZWARTEK 9.10


Śniadanie: kanapki z wędliną i rzodkiewką, melisa

Zupa: fasolowa z ziemniakami Drugie danie: gulasz wieprzowy z warzywami, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: pasta twarogowa z czosnkiem i prażoną cebulką, krakersy, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa

PIĄTEK 10.10


Śniadanie: jajecznica, chleb, ogórek zielony

Zupa: krem z cukinii z grzankami Drugie danie: kotlety rybno-warzywne, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką, kompot

Podwieczorek: ciasto ucierane ze śliwką, winogrona, woda z pomarańczą i miodem