23–27 czerwca

JADŁOSPIS

23−27.06

PONIEDZIAŁEK 23.06


Śniadanie: ciabata, serek wiejski, ogórek zielony, melisa

Obiad: zupa parzycha, naleśniki z serem, polewa truskawkowa, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, herbata z cytryną

WTOREK 24.06


Śniadanie: chleb baltazar, pasta z ciecierzycy (wyrób własny), pomidor, kakao

Obiad: zupa kalafiorowa z kuskusem, potrawka z indyka 

i warzywami (cukinia, fasolka, brokuł, kalafior), ryż, kompot

Podwieczorek: placuszki bananowe, gruszka, woda z pomarańczą

ŚRODA 25.06


Śniadanie: kanapki z wędliną, rzodkiewka, bawarka 

Obiad: zupa koperkowa z kluskami lanymi, kotlety mielone, 

groszek z marchewką na maśle, sok

Podwieczorek: smoothie owocowe (truskawka, jagoda, kiwi), podpłomyki, arbuz

CZWARTEK 26.06


Śniadanie: jajko gotowane ze szczypiorkiem, chleb, papryka, herbata 

Obiad: zupa fasolowa, pizza z szynką i serem, ketchup, kompot 

Podwieczorek: chleb maślany, paprykarz (wyrób własny), ogórek zielony, rumianek 

PIĄTEK 27.06


Śniadanie: chleb, pasta twarogowa z łososiem (wyrób własny), 

pomidorki koktajlowe, herbata owocowa

Obiad: krem szpinakowy z grzankami, ryba, sos grecki, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: ciasto biszkoptowe z rabarbarem, winogrono, mleko