18–22 sierpnia

JADŁOSPIS 18−22.08

PONIEDZIAŁEK 18.08


Śniadanie: kanapki z serem żółtym, rzodkiewka, herbata owocowa 

Obiad: zupa z zielonego groszku, makaron z sosem pesto z suszonych pomidorów i parmezanem, marchewka baby z sezamem, kompot 

Podwieczorek: koktajl bananowo-truskawkowy, wafle ryżowe, morela

WTOREK 19.08


Śniadanie: kanapki z wędliną, pomidor, kawa inka 

Obiad: krem brokułowy z grzankami, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek małosolny„ kompot 

Podwieczorek: placuszki z jabłkami, śliwka, mięta melisa 

ŚRODA 20.08


Śniadanie: jajko gotowane z majonezem i szczypiorkiem, chleb barowy, pomidorki koktajlowe, rumianek 

Obiad: zupa krupnik, nugetsy, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, sok tłoczony 

Podwieczorek: chleb kukurydziany z pastą z łososia (wyrób własny), ogórek zielony, herbata owocowa

CZWARTEK 21.08


Śniadanie: chleb graham, pasta twarogowa ze szpinakiem( wyrób własny), kalarepa, mięta 

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ryżem, ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka szwedzka, kompot 

Podwieczorek: kanapki ze schabem pieczonym (wyrób własny), ogórek kiszony, melisa 

PIĄTEK 22.08


Śniadanie: kanapki z wędliną, papryka, herbata owocowa

Obiad: zupa kapuśniak, pierogi z serem i malinami, polewa jogurtowa, borówki, kompot 

Podwieczorek: ciasto z rabarbarem, arbuz, lemoniada melisa