15–19 września

JADŁOSPIS

15−19.09

PONIEDZIAŁEK 15.09


Śniadanie: kanapki z wędliną, ogórek zielony, herbata owocowa 

Obiad: zupa parzycha, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa, kompot

Podwieczorek: kanapki z serem żółtym, rzodkiewka, kakao 

WTOREK 16.09


Śniadanie: chleb barowy, pasta z ciecierzycy (wyrób własny), papryka, mięta

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, udko z kurczaka pod pierzynką, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot 

Podwieczorek: koktajl owocowy, ciasteczka owsiane, gruszka

ŚRODA 17.09


Śniadanie: rogalik maślany, nutella (wyrób własny), jabłko, mleko 

Obiad: krem szpinakowy z grzankami, filet z indyka w sosie bazyliowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 

Podwieczorek: chleb kukurydziany, pasta z makreli (wyrób własny), ogórek zielony, rumianek 

CZWARTEK 18.09


Śniadanie: kanapki ze schabem pieczonym (wyrób własny), pomidor, herbata zielona 

Obiad: zupa ogórkowa, zrazy w sosie własnym, kasza gryczana, buraki zasmażane, kompot 

Podwieczorek: placki bananowe, śliwka, rumianek 

PIĄTEK 19.09


Śniadanie: parówki, chleb wiejski, pomidorki koktajlowe, ketchup, herbata 

Obiad: zupa truskawkowa z makaronem, ryba w panierce z siemieniem lnianym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot 

Podwieczorek: chleb tygrys, twarożek ze szczypiorkiem (wyrób własny), papryka, mięta