14–18 kwietnia

JADŁOSPIS 14−18.04.

PONIEDZIAŁEK 14.04


Śniadanie: ciabata z twarożkiem z rzodkiewką, ogórek zielony, herbata zielona

Obiad: zupa z zielonego groszku z ziemniakami, makaron penne z sosem pesto (własny wyrób) i pomidorkami, kompot

Podwieczorek: chleb królewski z wędliną, papryka, herbata z cytryną 

WTOREK 15.04


Śniadanie: kanapki z serem żółtym, kabanosy, pomidorki koktajlowe, kakao 

Obiad: krem z cukinii z grzankami, fajita indyka z warzywami, ryż, kompot

Podwieczorek: jogurt owocowy, podpłomyki, winogrona

ŚRODA 09.04


Śniadanie: chałka z miodem, bakalie, mleko 

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, polędwiczki panierowane w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z marchewki, sok jabłkowy

Podwieczorek: chleb mieszany, pasta twarogowo-czosnkowa, rzodkiewki, rumianek 

CZWARTEK 10.04


Śniadanie: jajecznica, chleb wiejski, pomidor, melisa 

Obiad: barszcz ukraiński, pieczeń rzymska w sosie chrzanowym, kasza bulgur, mizeria, kompot

Podwieczorek: kanapki z serem żółtym, ogórek zielony, mięta 

PIĄTEK 11.04


Śniadanie: pasta z makreli (wyrób własny), chleb graham, ogórek kiszony, herbata owocowa 

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlety rybno-warzywne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: ciasto czekoladowe, gruszka, mleko