13–17 października

PONIEDZIAŁEK 13.10


Śniadanie: serek wiejski, kajzerka, pomidor, herbata z cytryną

Zupa: kartoflanka drugie danie: ryż z sosem malinowo-mango, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, ogórek zielony, kakao

WTOREK 14.10


Śniadanie: kanapki z serem żółtym, rzodkiewka, rumianek

Zupa: brokułowa z ryżem drugie danie: polędwiczki z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty białej, kompot

Podwieczorek: serek, ciastka orkiszowe, jabłko, mięta

ŚRODA 15.10


Śniadanie: kanapki w wędliną, ogórek zielony, mięta

Zupa: pomidorowa z makaronem drugie danie: indyk w sosie cztery sery, kasza kuskus, surówka z marchewki, kompot

Podwieczorek: smotthie truskawkowo-bananowe, śliwka, ciasteczka maślane

CZWARTEK 16.10


Śniadanie: bułka wrocławska z miodem, gruszka, mleko

Zupa:  ogórkowa, drugie danie: spaghetti z sosem bolońskim, mozarella, kompot 

Podwieczorek: chleb wiejski z pastą twarogowa ze szpinakiem (wyrób własny), papryka, herbata

PIĄTEK 17.10


Śniadanie: parówki, chleb, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata zielona

krem cebulowy z grzankami, drugie danie: ryba w panierce,ziemniaki, kalfior z masłem i bułką, kompot

Podwieczorek: drożdżówka, banan, woda z pomarańczą