12–16 maja

JADŁOSPIS 12−16.05

PONIEDZIAŁEK 12.05


Śniadanie: bułka śniadaniowa z serem żółtym, rzodkiewka, rumianek 

Obiad: zupa barszcz biały, kopytka z okrasą z cebuli, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek: kanapki z wędliną, papryka, kawa inka 

WTOREK 13.05


Śniadanie: chleb królewski z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny), ogórek zielony, herbata 

Obiad: krem warzywny z grzankami, kotlety pożarskie, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: kisiel, banan, biszkopty

ŚRODA 14.05


Śniadanie: chałka z nutellą (wyrób własny), gruszka, mleko 

Obiad: zupa brokułowa z kaszą kuskus, pulpety w sosie koperkowym, ryż, groszek z marchewką, sok tłoczony

Podwieczorek: chleb wiejski, pasta z wędliny (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata zielona 

CZWARTEK 15.05


Śniadanie: parówki, ketchup, chleb, mięta

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, leczo z warzywami, kasza perłowa, kompot

Podwieczorek: chleb królewski, pasta twarogowa (wyrób własny), marchewka w słupki, herbata z cytryną

PIĄTEK 16.05


Śniadanie: chleb baltazar, pasta z łososia (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, herbata 

Obiad: zupa neapolitanka z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: wafel przekładany, jabłko, lemoniada